(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано особливості становлення, основні етапи розвитку та специфіка функціонування інституту королівського секретаря у структурі польської дипломатичної служби першої половини XVI ст. Здійснено реконструкцію персонального складу королівського дипломатичного корпусу на основі матеріалів документальних джерел. Охарактеризовано дипломатичну діяльність королівських секретарів Сигізмунда і Ягеллона, визначено їх практичний внесок у формування ключових рис польської дипломатії раннього Нового часу.