(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена вивченню поворотного моменту в історії американської зовнішньої політики та Латинської Америки зокрема – Венесуельській кризі 1895 р. – дипломатичному конфлікту між Венесуелою та Великою Британією за прикордонну територію. Президент США Г. Клівленд прийняв розширене тлумачення доктрини Монро (доктрина Олні), яке не тільки забороняло появу нових європейських колоній, але й декларувало практичний суверенітет США у Західній півкулі.