(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто витоки словенської державотворчої ідеї, проаналізовано партійну палітру словенської політики y 1918-1929 рр., охарактеризовані клерикальний, ліберальний та соціалістичний політичні табори та їхній розподіл на напрями югославізму та словенства, впорядковані їхні програмні державотворчі погляди у боротьбі за політичну реформу в Королівстві СХС, розглянуто фактори розвитку політичного католицизму в Словенії, розроблено періодизацію його державотворчої діяльності.