(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються основні підходи до визначення термінів «мемуари» та «мемуарні джерела». Проводиться аналіз дефініцій, запропонованих дослідниками мемуаристики та джерелознавства. Висвітлюються варіанти класифікації даних джерел та критерії, за якими розділяються мемуарні джерела на групи. У статті розглядається проблема приналежності щоденників до мемуарних джерел, крім того питання співвідношення записів усноісторичних свідчень і мемуарних джерел.