(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується зміст одного з найзмістовніших періодичних видань Галичини другої половини ХІХ ст. Автор особливу увагу звернула на те, як висвітлена на сторінках “Батьківщини” організаційна, видавнича та культурно-просвітня діяльність народовських товариств краю. Періодичне видання дозволяє прослідкувати за діяльністю громадських організацій Галичини впродовж досліджуваного періоду, особливо багато місця на його сторінках відведено діяльності “Просвіти”. Вважаємо часопис цінним джерелом для вивчення національного руху українців краю другої половини ХІХ ст.