(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано праці українських дослідників, присвячених історії суспільно-політичного руху Східної Галичини у міжвоєнний період (1921 – 1939 рр.). Доведено, що українська історіографія суспільно-політичного руху Східної Галичини у міжвоєнний період узагальнила у ретроспективі історичних фактів та подій, авторських висновків, суджень, враховуючи специфічні фактори історіописання, різні підходи в інтерпретації процесів державотворення, національно-визвольної боротьби українського народу, який перебував у складі Польщі. Підсумовано вивчення теми та накреслено напрямки подальших наукових пошуків.