(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглянуті характер і особливості русько-скандинавських військових взаємин, перебіг та наслідки взаємовпливів у дружинній культурі, зокрема, у формуванні і облаштуванні військових спільнот, їх озброєнні та різноманітних елементах матеріальної культури, так чи інакше пов’язаних з військовою справою тощо. Зроблено акцент на безпосередній зв’язок військового аспекту русько-скандинавських відносин із культурним, економічним і політичним аспектами. Також відзначено ментальні і, відповідно, джерелознавчі стереотипи щодо перебування скандинавського воїна на Русі.