(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті здійснено спробу з’ясувати стратегічний план козацького командування у виступі 1625 р. на Подніпров’ї і простежити його реалізацію у ході бойових дій. Точки зору дослідників на стратегію козаків у повстанні 1625 р. різняться, проте необхідна реконструкція передумов виникнення цієї історичної події, її перебігу та результату із залученням робіт українських і зарубіжних науковців, джерелознавчих матеріалів, архівних документів, мемуарів із врахуванням усіх факторів впливу на цю стратегію.