(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Автор статті ставить питання про можливість аналізу національних меншин України як внутрішніх національних фронтирів в умовах державотворення початку ХХ ст. На думку автора, трактувати національні меншини як фронтири дозволяють такі характерні риси прикордоння, як зустріч та взаємодія різних спільнот, слабкість політичної системи, що перебувала у стані формування, невизначеність ситуації та хиткість балансу сил, невпорядкованість державно-правових механізмів, процес трансформації старих структур та становлення нових, пошук спільних інтересів з метою об’єднання зусиль у розбудові державності, формування нової ідентичності.