(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано взаємини культурно-просвітнього “Товариства ім. М. Качковського” з провідними організаціями народовецького та полонофільського напрямків у Східній Галичині упродовж окресленого періоду. Взаємини цих інституцій розвивалися у складних умовах національно-культурного життя українців. “Товариство ім. М. Качковського” належало до москвофільського спрямування, мало на меті поширення освіти і знань серед широкого загалу. Доведено вплив розвитку взаємин організацій на культурно-просвітній розвиток Східної Галичини.