(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Данило Семенович Воронцов — один із основоположників вітчизняної електрофізіології. Учений здійснив фундаментальні дослідження з електрофізіології серця, скелетних м’язів, нервів, спинного та головного мозку. Створив велику наукову школу електрофізіологів та мембранологів, представники якої і сьогодні успішно працюють над вирішенням важливих наукових проблем.