(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються причини та передісторія створення МТС в Україні. Досліджується процес утворення та діяльності машинно-тракторних станцій у Житомирській області, налагодження роботи та специфіка їх функціонування впродовж 30-х років XX століття. Аналізується робота тракторного парку та матеріально-побутове забезпечення механізаторських кадрів на Житомирщині.