(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті подано визначення понять «інтелігенція» та «гуманітарна інтелігенція». Висвітлено еволюцію ставлення радянської влади до інтелігенції та основні аспекти їх взаємостосунків в 30-х роках ХХ століття. Визначено основні причини, регіональні особливості та масштаби розгортання масових репресій проти людей творчої праці в 1930-х роках. Зазначено поіменний перелік представників гуманітарної інтелігенції, визначених як «антирадянський елемент» та «вороги народу», які були піддані масовим репресіям.