(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглядаються етапи еволюції Парламенту, характеризується взаємодія між Парламентом та Президентом України з точки зору еволюційних процесів. Визначені основні документи, які покликані розподілити повноваження по лінії Президент-Верховна Рада. Аналізуються періоди президентства Л.Кравчука та Л.Кучми та їх взаємодія по лінії Президент-Парламент, вплив президентів на орган законодавчої влади на різних етапах становлення незалежної України. Дається характеристика діяльності Верховної Ради першого, другого, третього та четвертого скликань з точки зору розвитку парламентаризму та становлення органу законодавчої влади.