(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена дослідженню припартійних громадських організацій. В роботі пропонується нове бачення місця та ролі сателітних організацій в партійному будівництві. Робиться висновок про те, що обрана сучасними партіями організаційна конструкція повністю нівелює всяку самодіяльність та внутрішній потенціал пересічного члена партії. Наголошується на тому, що принцип демократичного централізму паралізує будь-яке новаторство і низових ланок партій, і регіональних структур, що на перший щабель виводить виключно лідерів партій та їх оточення, робить їх єдиними реально існуючими та діючими членами власних партій.