(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується робота змішаних акціонерних товариств, які у 1920-х роках отримали в концесію лісні ділянки на півночі Росії. Виявлено причини залучення іноземних капіталів на концесійній основі у лісну промисловість. Особливу увагу приділено стосункам іноземних підприємців з представниками радянської сторони. Визначено, що головну роль у згортанні роботи лісних концесій, а також усієї концесійної політики зіграли суб’єктивні фактори, засновані на ідеологічних протиріччях.