(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті характеризуються особливості економічного і політичного розвитку болгарського суспільства в період «реального соціалізму», перетворення Болгарії на привілейованого союзника СРСР і причини кризового стану цієї країни у 1980-ті рр. Автори аналізують спроби здійснення комуністами, на чолі з Т. Живковим, радикальних реформ під час болгарської політики перебудови 1985-1989 гг., суперечливий вплив радянського керівництва на цей процес і причини загострення політичного протистояння в Болгарії в кінці 1989 р.