(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлюється політика Франції в Європейському союзі в перше десятиріччя ХХІ ст. Зокрема, акцентується увага на трьох основних аспектах, що стали об’єктами зусиль французької дипломатії в Євросоюзі – інституційна розбудова Союзу, оформлення загальноєвропейського оборонного простору, та спільна міграційна політика. Аналізуються зусилля французького керівництва, спрямовані на збереження за Францією чільного місця в європейській політичній системі в умовах історичної трансформації Євросоюзу.