(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто та проаналізовано дослідження Р. Климкевича, які з’явились на сторінках журналу “Український історик” протягом 1964–1972 рр., що були першими спробами наукового опрацювання міської і територіальної геральдики України в діаспорі. Визначено основні методологічні підходи, джерела, якими послуговувався дослідник при вивченні актуальних проблем українського гербівництва. Встановлено внесок Р. Климкевича у продовження традиції геральдичних досліджень та їх популяризації в діаспорі.