(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається стан дослідження проблем виникнення та розвитку ідеї єдиної Європи в європейській та американській історіографії на сучасному етапі. Окрема увага приділяється дослідженням, які присвячені міжвоєнному періоду як етапу в історії європейської інтеграції, а також пан’європейському проекту та його авторові Р. Куденхове-Калергі. На основі аналізу статей та монографій західних дослідників робиться висновок про основні напрямки та подальші перспективи досліджень з зазначеної проблематики.