(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
В статті розкриваються погляди Романа Бжеського на політику уряду Української Центральної Ради, аналіз факторів, що призвели до поразки Центральної Ради проведений як з боку ключових діячів даного уряду, так і самим Бжеським, їх протиставлення та порівняння. В статті розкривається історіографія дослідження діяльності Центральної Ради з боку українських істориків та еволюція їх поглядів. Окремо історичні оцінки порівнюються з оцінками Романа Бжеського, робляться висновки щодо актуальності оцінок Романа Бжеського як тогочасного учасника подій Української революції у розрізі сучасних історичних візій.