(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
Стаття аналізує місце голоду 1932-1933 рр. в сучасній РФ крізь призму усної історії з проблематики, комеморативних практик та офіційної політики РФ щодо історичної пам’яті. Акцентовано увагу на позиції російської історичної науки: пам’ять про голод присутня у кожному російському селі, яке постраждало від нього (В. Кондрашин). Натомість констатовано облаштування місць пам’яті переважно на Кубані, як і публікація усноісторичних джерел. А в історичній пам’яті росіян голод витіснено на маргінес.