(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У статті досліджується діяльність військової ресорти ДЦ УНР в екзині у 1950-1952 рр. Проаналізовано стан розробки проблеми в історіографії та зазначено, що діяльність військової ресорти залишається малодослідженою.Визначено основні напрями діяльності ресорти у 1950-1952 рр. Серед яких: налагодження зв`язків з комбатантськими організаціями, воєнно-теоретична діяльність, законодавча діяльність, підготовка кадрів для майбутнього українського війська, налагодження зв`язків з військовими органами зарубіжних країн. З`ясовано вклад військової ресорти ДЦ УНР в екзині, вивчено фінансову діяльність цього органу упродовж двох років. Досліджено внесок військової еміграції після Другої світової війни у діяльність керівних органів УНР. Зазначено, що досвід діяльності військової еміграції може бути використаний в умовах сучасного військового будівництва.