(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті висвітлено процес повернення додому та адаптації до «нового» життя єврейського населення Дрогобиччини впродовж перших двох повоєнних років. Показано якими побачили рідні міста і села євреї одразу після завершення німецької окупації регіону та з якими труднощами вони зіштовхнулися у процесі організації свого життя після війни. Вперше зроблено спробу дослідження повоєнного повсякдення євреїв, яким вдалося врятуватися під час Голокосту, на основі зарубіжних архівних джерел, мемуарів та усних спогадів очевидців подій.