(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті розглядаються основні аспекти дисидентського руху на Сумщині в 1960 – х - 1980 – х рр. Автор акцентує увагу на регіональні особливості інакодумства. Проаналізовано напрями та ідеологію дисидентського руху, форми діяльності учасників цього руху як на теренах Сумщини, так і в масштабах СРСР. Охарактеризовано творчість сумських письменників – шістдесятників як явище національно – культурного та суспільно – політичного життя. Визначено вплив перебудовчих процесів другої половини 1980 – х рр.. на зростання суспільної та політичної активності у регіоні.