(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У статті зроблена спроба висвітлити політику Кримського ханства в умовах протистояння Османської імперії та Московської держави впродовж другої половини XVII – початку XVIII ст. Відзначено, що влада Кримського ханату була не лише залежною від Оттоманської держави, але й всіляко використовувала певні переваги цього протекторату. Підсумовано, що московсько-турецька війна 1686–1700 рр., як складова Великої турецької війни 1683–1699 рр. завершилася в 1700 р. підписанням Константинопольського мирного договору.