(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У статті розглядається участь членів Єлисаветградського комітету товариства опіки над пораненими і хворими з березня 1877 р. до липня 1878 р., кроки окремих городян міста, а також рішення органів міського самоврядування, спрямовані на різноманітну благодійницьку діяльність. Робиться акцент на активну участь громадськості міста в наданні допомоги пораненим і хворим воїнам, що стало важливою школою згуртованості громади, усвідомлення мешканцями міста толерантності, гуманізму, взаємодопомоги в умовах воєнного часу.