(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
В рамках даного наукового дослідження проаналізовано особливості політичних переслідувань педагогічної інтелігенції середніх і вищих навчальних закладів Сумщини в 1930-40-х рр. Розкрито особливості формування керівництва ВНЗ в зазначений період дослідження. У статті констатується, що радянською владою проводилась масова робота для заміни опозиційно налаштованої інтелігенції на радянські кадри, які будуть вірні політиці держави. Підбивається підсумок, що вищі навчальні заклади, окрім освітньої функції, ставали також осередками радянської пропаганди, спрямованої на поширення ідей сталінського світогляду в маси.