(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
Мета статті – проаналізувати українське парагромадянське селянське суспільство першої третини ХХ ст. та його руйнацію у роки становлення комуністичного тоталітарного режиму. Методологія дослідження базується принципах історизму. Авторка використала концепцію про три історичні типи цивілізацій; застосувала соціокультурний підхід; послуговувалася історико-типологічним, історико-порівняльним, історико-психологічним, нормативно-ціннісним методами. Наукова новизна. Введено в обіг поняття українське парагромадянське селянське суспільство та адаптовано його для використання вчителями «Громадянської освіти» у старшій школі.