(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
Стаття присвячена особливостям сприйняття та адаптації до умов Запоріжжя нових мешканців, що прибули з інших населених пунктів, засвоєння ними соціального, економічного та культурного простору міста в кінці 1940-х–1960-х рр. Зазначено, що в перші повоєнні десятиріччя реалізація державних програм визначила значні зміни в соціально-економічній структурі та архітектурному ландшафті міста. Ці зміни сприяли поліпшенню адаптації нових мешканців до життя в Запоріжжі. При цьому нові містяни могли відчувати дискримінацію через нижчий рівень матеріального забезпечення, приналежність їх в минулому до інших населених пунктів. У формуванні образу міста в їх уявленнях домінантну роль відігравали культурний ландшафт міста, створений за радянської доби.