(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У дослідженні вивчено вплив діаспори на розвиток міждержавного співробітництва, визначено її роль у захисті національних зовнішніх і внутрішніх інтересів й утвердженні Української держави на світовій арені. Особлива увага звертається на роль Конгресового українського кокусу, завдання якого полягало в ознайомленні США та інших країн світу з позитивним образом України, пошуку політичних союзників, сприянні розвиткові міждержавних відносин. Зазначено результати участі діаспори у зовнішньополітичній діяльності Української держави. Доведено, що основні напрями співпраці української діаспори з офіційними установами США відповідають внутрішнім і зовнішнім інтересам України.