(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
В контексті доби аналізуються публікації видатного літературознавця й критика, редактора газети «Нова Рада», лідера Української партії соціалістів-федералістів Сергія Єфремова, що побачили світ 1918 р. під час першого приходу радянської влади до Києва та які засвідчують несприйняття автором більшовизму як ідеологічного явища й ключові узагальнення щодо першої спроби більшовицько-імперської експансії на українські землі.