(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
В статті визначені особливості нової економічної політики в сільському господарстві Півдня України. Встановлено, що неп почався не в 1921 р., як задекларовано в офіційних документах, а в середині 1923 р., що пов’язано з голодомором 1921–1923 рр. Виділено, що найпоширенішою формою землекористування на Півдні України залишалася ділянково-черезсмужна. Зроблено припущення, що неп мав можливість перейти до «нового економічного режиму» з переважанням індивідуального (фермерського) господарства, кооперацією та ринковою економікою, так як буквально за 1923–1927 рр. відбулося відновлення сільського господарства Півдня України до рівня 1913 р.