(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У статті на основі джерел та наукової літератури проаналізовано процес формування моделі регіональної етнічної ідентичності волинських чехів, що проживали на території Волині протягом століття. Прослідковано причини емігрантського руху, особливості життєдіяльності іммігрантів. Аналіз спогадів реемігрантів показує визначену етнічну ідентичність переселенців, їх зв’язок із батьківщиною. Водночас у новому життєвому просторі, поліетнічному соціумі ідентичність іммігрантів набула нових ознак, сформовано її регіональну модель.