(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
Стаття демонструє інформаційний потенціал документів, які походять з поточного архіву профспілкового комітету заводу «Запоріжсталь» початку 50-х років ХХ ст. Завдяки аналізу протоколів засідань профспілкового комітету за 1952 рік, було реконструйовано кілька епізодів гарасменту, які мали місце у відносинах службовців-чоловіків та жінок. Розгляд подібних ситуацій на мікро-історичному рівні дозволив проаналізувати механізм домагань за гендерною ознакою та опору їм. Було показано, що домагання до колег-жінок, особливо до підлеглих, на промислових підприємствах Української РСР були поширеним явищем, характерним для сталінської епохи в цілому, а розраховувати на покарання винуватців можна було лише тоді, коли вони були представниками нижчої ланки заводської адміністрації.