(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У науковій статті на основі архівних документів та здобутків сучасної іс торіографії, проаналізовано пропагандистську діяльність українського націоналістичного підпілля серед молоді у післявоєнний період. Визначено основні методи та засоби здійснення ідеологічного впливу ОУН і УПА на юнацтво та освітянську інтелігенцію. Висвітлена реакція радянського керівництва на діяльність національних сил в сфері освіти. Обґрунтовано, що молодіжна політика повстанців має значний патріотич но-виховний потенціал для застосування у сучасній інформаційній війні.