(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
У пропонованій статті досліджується потенціал селянських мемуарних джерел Південної України ХХ століття, як історичного джерела та можливостей його залучення до історичних досліджень на макро-рівнях. Проводиться аналіз дефініції «макроісторія», випадків правомірності використання даного терміна. Досліджуються тексти селянських наративів, на можливості визначення рівня інформаційного потенціалу селянської мемуаристики в питаннях вивчення глобальних історичних процесів. Розглянуто питання інформаційних можливостей селянської мемуаристики на макро-рівнях в соціально-психологічних, емоційних та етнокультурних вимірах.