(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2022)
Дослідження діяльності жіночих організацій Іспанії у період становлення режиму Ф. Франко відіграє важливу роль у дослідженні специфіки франкістського режиму. Мета даного дослідження полягає в уточненні напрямів діяльності жіночих організацій, особливостей їх функціонування та ролі в легітимізації режиму Ф. Франко в період його становлення. У статті розкрито передумови і мету формування франкістами жіночих організацій. Охарактеризовано основні напрями діяльності жіночих організацій у період становлення режиму Ф. Франко. Конкретизовано методи ідеологічної індоктринації через діяльність жіночих організацій. В період становлення режиму Ф. Франко жіночі організації стали інструментом регламентації гендерної поведінки та впливу на суспільство.