(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2023)
Стаття присвячена розгляду жіночої складової грецької громади міста Одеси протягом століття – кінця ХІХ – кінця ХХ століття. Звертається увага щодо кількісної присутності греків в Одесі в цілому та грекинь зокрема в етнічному складі міста протягом розглянутого періоду. Окрім цього здійснено спробу простежити особливості соціальних практик одеських грекинь. В результаті дослідження зроблено висновок, що грекині Одеси окрім традиційних занять щодо піклування про добробут та сімейний комфорт посіли вагоме місце в культурному житті міста та відігравали важливу роль у репрезентації етнічної ідентичності та збереженні унікальної грецької культурної спадщини.