(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2023)
Реалізовано спробу проаналізувати структуру дискусій з історичних питань на просторах Рунету, що обумовлено активною інструменталізацією історичних образів російським політикумом для досягнення власних політичних та геополітичних цілей. Залучення до дискусій аргументів у вигляді фрагментів текстів з історичних джерел є не лише проявом технічних можливостей, але й наслідком домінування фактології над теоретичним осмисленням подій минулого. Як правило, наведені фрагменти є частинами тематичних археографічних публікацій, що в уявленні користувачів є «надійним першоджерелом», абсолютизуючи документ не як пам’ятку епохи, а як конкретне свідчення.