(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2023)
У пропонованій статті розглянуто інформативні можливості селянських мемуарних джерел Південної України ХХ ст. у контексті мікроісторичних досліджень. Піднято питання залучення селянської мемуаристики до наукових історичних напрацювань у мікроісторичній перспективі, маючи за об’єкт різні проблеми економічної, соціальної, культурної та релігійної сфери. Розглядаються питання організації побуту (житло, ведення господарства, харчування), родинні відносини, традиції, дозвілля, суспільні відносини в середині громади, міжнаціональні відносини, взаємодія окремої людини з державними органами, самосвідомість, духовне життя, менталітет, моральні принципи, місцева топоніміка.