(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2023)
У своєму дослідженні автори проводять компаративістику радянсько-фінської (Зимової) війни та повномасштабного російського вторгнення в Україну (станом на лютий-грудень 2022 року). У ході наукового аналізу до уваги було взято: державотворчі процеси Фінляндії та України перед війною, оборонна політика держав, етапи радянсько-фінського дипломатичного протистоянні у 1938–1939 рр. та російсько-українського у 2014–2022 рр., проведено порівняння основних аспектів війн (casus belli, етапи військового протистояння, дипломатична боротьба на міжнародній арені, інформаційно-пропагандистська складова війни). Зроблено висновок про те, що методика ведення агресії СРСР проти Фінляндії та РФ проти України є аналогічними. Натомість встановлено, що попри низку схожостей, виявлено певні відмінності у ході бойових дій, дипломатичній боротьбі та особливостях правової легітимізації агресії під час російського вторгнення в Україну.