(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2023)
Стаття розглядає особливості рецепції мусульманської культури Агатангелом Кримським. Виділяються риси, властиві сприйняттю дослідником мусульманського світу. Зосереджено увагу на рівні усвідомленості стану речей в мусульманських країнах та взаємозв’язків між ними. Розглядається рівень зануреності Кримського в теми його досліджень. Рецепція мусульманської культури Агатангелом Кримським розглянута в контексті тогочасного українського публічного дискурсу, історіографічної традиції а також сучасної інтелектуальної історії.