(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2024)
У статті аналізуються позиції балканських країн щодо України під впливом повномасштабного вторгнення рф. Головна увага приділяється факторам, які призвели до поступової зміни ставлення держав регіону до України, надання різних видів допомоги, підтримки в питаннях санкцій та наданні озброєння. Підкреслено, що Сербія та ентитет Республіка Сербська у складі Боснії і Герцеговини не долучилися до підтримки України, продовжуючи і надалі розвивати відносини з російською федерацією. Утім, сербська влада через посередників долучилася до продажу зброї та боєприпасів нашій державі. У статті відзначено, що повномасштабна війна рф проти України стала своєрідним інструментом тиску деяких балканських країн на Європейський Союз та НАТО стосовно прискорення євроатлантичної інтеграції.