(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2024)
Розкрито проблематику побутування історико-культурних образів в су- часному українському суспільстві в умовах війни крізь призму аналізу стріт-арту як зразків візуальної культури на прикладі міста Запоріжжя. Розглянуто основні напрямки досліджень явища стріт-арту, зокрема, му- ралів, як інформаційних джерел та окреслено потенціал в галузі історич- них студій проблем формування та функціонування візуальних образів в межах реалізації комеморативних практик та історичної політики України загалом. Ґрунтуючись на регіональному матеріалі, окреслено основні тематичні групи муралів, що репрезентовані в Запоріжжі та визначені їх історико-культурні та суспільно значущі акценти.