(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2024)
У статті охарактеризовано стан освіти єврейського населення на території Запорізького краю у ХІХ – на початку ХХ ст. Зазначено здобутки істо- ріографії у вивченні питання за доби державної незалежності України. Показано збереження євреями традиційних форм початкової і середньої освіти і контроверсійне намагання російської державної влади використати систему освіти в якості інструмента русифікації євреїв та їх асиміляції в імперському просторі.