(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2024)
У статті розглядаються можливості використання цифрових проєктних технологій доповненої (AR) та віртуальної реальності (VR) у вивченні та викладанні нової історії країн Європи та Америки в контексті професій- но-орієнтованої підготовки студентів. Особлива увага приділена міждис- циплінарному підходу, що поєднує історичні знання, цифрову грамотність та навички проєктної діяльності. Проаналізовано переваги візуалізації історичного матеріалу через цифрове моделювання та симуляції, а також формування фахових компетентностей студентів на основі занурення в історичні середовища, реконструйовані засобами AR/VR. Представлено приклади дослідницьких сценаріїв, побудованих на основі платформ Unity, Unreal Engine, а також використання Minecraft: Education Edition як засобу підтримки дослідницької активності.