(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2024)
У статті здійснено аналіз стану наукової розробки проблеми формування культури пам’яті про Голокост у Данії. Використано методи історіографіч-ного аналізу, порівняльно-історичний підхід і узагальнення, що дозволило виокремити напрями формування культури історичної пам’яті про Голокост у Данії. Показано трансформацію ідеї від післявоєнного «міфу нації-рятів-ниці» до сучасних критичних моделей пам’яті про Голокост, зосереджених за змістом – на складних аспектах та міжнародному дискурсі, за формою – на освітніх та музейних практиках.