(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2025)
Вводяться до наукового обігу неопубліковані раніше джерела з архівних фондів Державного архіву Запорізької області. Документи характеризують зміст, масштаб і динаміку освітніх ініціатив благодійників Запорізького краю першої половині ХІХ ст. крізь призму діяльності ключової постаті – почесного смотрителя Оріхівського повітового училища, предводите-ля дворянства Мелітопольського повіту Таврійської губернії Євдокима Гранобарського. Дана добірка документів є своєрідним топографічним покажчиком, який може стати у нагоді при плануванні пошуку джерел з історії благодійництва в Україні першої половини ХІХ ст.