(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2025)
У статті проаналізовано історіографію трансформації національної іден-тичності українців Донеччини впродовж ХХ – початку ХХІ ст. Автори розгля-дають ключові дослідження українських і закордонних учених, акцентуючи на процесах українізації, зросійщення та регіональних особливостях. Застосовуючи хронологічний і проблемний принципи, висвітлено період від царського режиму до незалежної України, підкреслено вплив радян-ської політики та сучасних викликів. Висновки вказують на необхідність подальших досліджень для глибшого розуміння теми.